Monday, 7 July 2014

Padan Muka Engkau !

Monday, 7 July 2014

Farhana dah lama berbulu dengan Mona. Geram betul dia sebab Mona selalu tegur dia selalu curi tulang. Bukan setakat tegur aje, ada sekali siap pernah Mona laporkan pada boss yang dia selalu masuk line lambat lepas rehat. Peduli apa dia Mona tu line leader ke ape ke… Cover-cover lah sikit.

Sekali pagi tadi, Farhana dengar berita Mona eksiden masa nak datang kerja.

“Haa… Padan muka engkau,” kata Farhana.

CHOPPP… tunggu sekejap…

Dari Watsilah bin al-Asqa' radiallahu'anhu, katanya: "Rasulullah sallallahu'alaihiwassalam bersabda:

"Janganlah engkau gembira karena adanya sesuatu bencana pada
saudaramu - sesama Muslim, sebab jikalau engkau demikian, maka Allah akan  memberikan kerahmatan kepada saudaramu itu sedang engkau sendiri akan diberi cobaan - yakni bala' - olehNya."

Diriwayatkan oleh Imam Tirmidzi dan ia mengatakan bahwa ini adalah Hadis Hasan.

Jangan main-main ooo… hadis Nabi sallallahu'alaihiwassalam tu.

Apapun, semuanya tak lebih dari peringatan untuk diri aku sendiri aje….


0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails